mobile-menu-icon
banner

DÅLIG
ANDEDRÄKT
PÅ DEJT

bad-breath-on-a-date

TIPS INFÖR DEJTEN: SÅ UNDVIKER DU DÅLIG ANDEDRÄKT PÅ DEJTEN

Den första dejten är vanligtvis en situation som är tillräckligt stressande i sig själv, utan att man ska behöva bekymra sig för sin andedräkt. Lyckligtvis är dålig andedräkt något som är lätt att förebygga med våra enkla tips.

Fem tips för en god andedräkt:

  • Munnen måste vara ren för att lukta gott. Borsta tänderna och använd alltid tandtråd före en dejt– vi tycker att det är lika viktigt som att välja vad man ska ha på sig eller att sminka sig!
  • Skölj med SB12 som har bevisats neutralisera och förebygga dålig andedräkt under tolv timmar1.
  • Vitlök, lök och kryddstarka rätter kan bli ödesdigra för din andedräkt. Matandedräkt är något helt normalt och ingenting att vara generad över, men om du är bekymrad över kroppsdofter så är det kanske bättre att välja något mildare från menyn.
  • Ha några sockerfria halstabletter eller tuggummin redo i fickan eller handväskan om du skulle känna att din andedräkt behöver en uppfräschning med (SB12) efter middagen. Som en bonus kan den kylande känslan hos en halstablett med mintsmak verkligen förstärka känslan av en kyss!
  • Alkohol är uttorkande och kan göra att munnen känns torr. Förhindra detta genom att dricka lite vatten då och då under kvällen.

Nu har du fått våra fem bästa dejtingtips för en god andedräkt. Lycka till på dejten!


Referenser:

1 Thrane et al. Zn and CHX mouthwash effective against VSCs responsible for halitosis for up to 12 hours, Dental Health 2009; 48 (3) 2-6.