mobile-menu-icon
natural-whitening_banner

NATURLIG
TANDBLEKNING

teeth-whitening_banner

NATURLIG TAND­BLEKNING

Ett stort och självsäkert leende kan verkligen göra skillnad och hjälpa dig att nå dina mål. Och starka tänder som ser friska ut är nyckeln till ett bländande leende.

I kampen mot gula tänder räknas varje litet steg. Om du letar efter metoder som ger vitare tänder naturligt och ett mer skimrande leende finns det många metoder för naturlig tandblekning som du kan använda hemma.

Fem sätt att bleka tänderna naturligt

Upptäck hur du kan få vitare tänder naturligt med de här fem metoderna som du enkelt kan testa hemma.

Jordgubbar och bikarbonat
Det här är förmodligen inte någon mirakelkur som direkt ger vitare tänder naturligt, som en del tvivelaktiga artiklar på nätet påstår. Men jordgubbar i kombination med bikarbonat har faktiskt en viss effekt på tandytan. Blandningen av bikarbonat och jordgubbar verkar genom att ta bort plack och annan smuts från ytan på tänderna.

Därför kan tänderna se vitare ut till en början. Men om man använder blandningen ofta kan tänderna bli mjukare av syran i jordgubbarna, vilket så småningom får tänderna att se mörkare ut.

Använd sugrör
Drycker som läsk, kaffe, te och vin kan göra tändernas emalj tunnare, och med tiden kan tänderna också bli missfärgade.

Under emaljen finns det mörkare tandbenet, också kallat dentin. Ju tunnare emaljen blir, desto tydligare syns tandbenet, vilket leder till att tänderna ser mörkare ut.

Du kan använda sugrör när du dricker för att drycken inte ska komma i kontakt med tänderna lika mycket. Den här mycket enkla metoden för naturlig tandblekning kan göra överraskande stor skillnad.

Äppelcidervinäger
På liknande sätt som blandningen av jordgubbar och bikarbonat sägs också äppelcidervinäger kunna göra tänderna vitare. Det stämmer till viss del, eftersom syran i vinägern kan rensa bort fläckar och smuts. Men precis som blandningen av jordgubbar och bikarbonat kan även äppelcidervinägern mjuka upp tändernas emalj.

En tunnare tandemalj leder förr eller senare till missfärgade tänder, så om du vill testa den här metoden hemma bör du vara försiktig och inte göra det för ofta.

Skölj med vatten
Det kanske bästa sättet att få vitare tänder naturligt är att förebygga. Efter att du ätit sura frukter eller druckit något som kan skada tandemaljen kan du därför skölja munnen med vatten för att rensa bort skadliga ämnen som kan finnas kvar på tänderna.

Ju längre tid skadliga ämnen finns kvar i munnen, desto mer påverkar de tändernas emalj. Som vi redan varit inne på gör tunnare emalj att tänderna ser mörkare ut eftersom det mörkare tandbenet under tandytan då syns tydligare.

Knapriga frukter och grönsaker
Om du letar efter sätt att bleka tänderna naturligt har du säkert stött på påståenden om att det kan hjälpa att äta knapriga frukter och grönsaker.

Det finns de som menar att knapriga livsmedel som äpplen fungerar som naturlig tandblekning eftersom de skrubbar bort smuts och plack och på så sätt ger ett vitare leende. Äpplen har länge ansetts vara bra för hälsan, men tänk på att slipande tandrengöringsmetoder också sliter på emaljen.

För att du ska uppnå och behålla vitare tänder krävs det att du också har en god munhygien, oavsett vilken tandblekningsmetod du använder. Se därför till att borsta tänderna, använda tandtråd och använda en förstklassig munskölj som SB12 White varje dag. Då får du tänder som inte bara håller sig vita, utan även är friska och starka.