mobile-menu-icon
whitening-at-home_banner

TANDBLEKNING
HEMMA

teethwhitening-at-home

METODER FÖR ATT BLEKA TÄNDERNA HEMMA

Vill du spara pengar och samtidigt få ett vitare leende utan att lämna hemmet? Då finns det många säkra och prisvärda alternativ för tandblekning hemma som kan passa dig.

Det är lätt att se fördelarna med de här lättillgängliga alternativen till tandblekning hos tandläkaren.

Vilken produkt för tandblekning hemma du ska välja beror på vilket mål du har med behandlingen och på tycke och smak. Tycker du att pris, tid, effektivitet eller säkerhet är det viktigaste? Oavsett vilket finns det alternativ för dig, antingen sådana som du kan köpa och använda själv eller kanske metoder för naturlig tandblekning

Det här är några av de bästa alternativen för tandblekning hemma just nu:

Tandblekningskit

Ett av de vanligaste sätten att bleka tänderna hemma är att använda tandblekningskit. De har funnits länge, och det finns en mängd varianter från olika tillverkare att välja på.

De flesta tandblekningskit består av en skena – antingen en som ska passa alla eller en som går att böja – och ett blekmedel som innehåller antingen väteperoxid eller karbamidperoxid.

Generellt sett är tandblekningskit inte lika effektiva som behandlingar hos tandläkaren, men de kan ändå ge synbart vitare tänder.

Tandblekningskit kostar en bråkdel av vad en behandling hos tandläkaren kostar, och de finns att köpa på de flesta apotek.

Det anses vara relativt säkert för de flesta vuxna att använda tandblekningskit för hemmabruk, men det finns några saker att tänka på om du funderar på att använda den här metoden.

Om man använder blekmedel under lång tid kan tänderna bli känsliga. Det är dessutom farligt att svälja blekmedel.

Om du har några sjukdomar eller är gravid bör du prata med din tandläkare innan du funderar på att bleka tänderna hemma.

Tandblekningsremsor

Ett effektivt sätt att bleka tänderna hemma är att använda tandblekningsremsor. Tandblekningsremsor är relativt billiga och finns att köpa på de flesta apotek. Det är tunna plastremsor med ett lager peroxid som ska sitta på tänderna under en viss tid varje dag.

Det är en effektiv metod för att bleka tänderna hemma, och man brukar kunna se resultat efter bara några dagar.

Det anses vara relativt säkert för de flesta vuxna att använda tandblekningsremsor, men om du har några sjukdomar eller är gravid bör du prata med din läkare först.

Om man använder tandblekningsremsor under lång tid kan tänderna blir känsliga. Remsor som innehåller klordioxid kan också skada emaljen.

Tunn eller skadad emalj kan leda till gulare tänder.

Blekande tandkräm

Om du har besökt ett apotek nyligen har du kanske märkt att det finns många olika tandkrämer som sägs kunna bleka tänderna. Blekande tandkräm är inte lika effektivt som andra produkter för tandblekning hemma, men det kan ge det där lilla extra i jakten på ett gnistrande leende.

Det finns i regel två olika typer av blekande tandkräm. Den ena typen fungerar slipande och lyfter bort fläckar från ytan på tänder som är missfärgade eller fläckade. Den andra fungerar blekande och gör tänderna ljusare med hjälp av blekande ingredienser.

Blekande tandkräm som fungerar slipande skrubbar på tandytorna och tar bort ytliga fläckar. Det gör att tänderna ser något vitare ut.

Om man överanvänder slipande produkter kan emaljen bli tunnare, vilket kan göra att tänderna ser mörkare eller gulare ut. Därför rekommenderar vissa att man hellre använder tandblekningsmetoder som inte fungerar slipande.

En tandkräm med blekmedel eller en tandblekningsgel innehåller ingredienser som väteperoxid eller karbamidperoxid och gör tändernas emalj vitare.

Om man använder blekmedel under längre tid kan man få känsligare tänder.

Munskölj med whiteningeffekt

Munskölj med whiteningeffekt kan man lägga till i sin dagliga tandvårdsrutin.

Moderna munskölj med whiteningeffekt innehåller ofta polymerer som dels tar bort fläckar och missfärgningar, dels skyddar tänderna från att bli mer fläckade och missfärgade.

Tillsatt fluor gör också att munsköljen stärker tänderna ytterligare.

Munskölj med whiteningeffekt som nya SB12 White kan du använda varje dag för att få vitare tänder hemma. Det är ett säkert och enkelt sätt att få vitare tänder samtidigt som du får god andedräkt varje dag.